Low carb Zukkini pizza marokkói módon

Glutén mentes, alacsony szénhidráttartalmú 

Biztosan nektek is hiányzik egy jó pizza, de persze nem ehetsz egy jó kis fehérlisztes változatot. Nem kell kétségbe esni, itt egy remek alternatíva helyette! Nekem is hiányoznak a marokkói ízek, ezért kipróbáltam ezt a remeket, és egyszerűen eszméletlen finomra sikerült! Ráadásul büntetlenül eheted, nem lesz tőle lelkifurdalásod... Mint tudjuk nem a kaja hizlal, hanem a lelkiismeretfurdalás :) 


Hozzávalók 1 db egyszemélyes pizzához:


1 nagyobb cukkini vagy 2 kicsi

1 kávéskanál só

2 evőkanál kecskesajt

2 evőkanál reszelt mozzarella

2 evőkanál csicseriborsó liszt / vagy amilyet fogyaszthatsz

1 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál oregánó

1 db tojás

1 kanál olívaolaj

Feltéthez : 

cukormentes paradicsomszósz vagy piros pesto 

tonhal

hagyma

fekete olajbogyó

mozzarella sajt


Elkészítése:


Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. 

Reszeld le a cukkinit közepes lyukú reszelőn, majd sózd le. 15 percet hagyd állni, ezalatt készítsd elő a többi hozzávalót. 

Végy egy másik tálat, üsd bele a tojást, reszeld bele a fokhagymát, mehet az oregánó is, a kecskesajt és a mozzarella is. Vágd fel a paradicsomot, hagymát, nyisd fel a konzerv tonhalat, öntsd le a levét. Készítsd elő a sajtot is. 

Egy tepsibe tégy sütőpapírt, majd a kanál olívaolajat kend szét rajta egyenletesen, így a tészta nem fog ráragadni, és könnyebben lejön. 

Nyomkodd ki a cukkiniből a felesleges vizet. Mehet a tálba ahová a többi alapanyag került. Most szórd rá a lisztet, amivel dolgozol, és keverd össze alaposan. 

Azonnal mehet is a tepsire, ahol szépen terítsd szét, és formázd kerekre ,mint egy igazi pizzát. 

Ezután be a sütőbe 15 percre. Amikor már kezd színt kapni a teteje vedd ki, és pakold rá a feltétet, majd mehet vissza újabb 15 percre. És voilá kész az isteni finom marokkói stílusú low carb pizza :) 

Jó étvágyat!