Zöldségkrémleves pirított kenyérkockával

Ez egy igen egyszerű krémleves, afféle ötperces. Csak bedobálod a fazékba az alapanyagokat és összefőzöd. Ha kész, csak botmixerrel lepürésíted. Kenyérkockát szoktam mellé kínálni, de nem kötelező. 

Hozzávalók:

2 db burgonya

2 db sárgarépa

1 db hagyma

1 fél zeller (opcionális)

1 kis paradicsom

1 kanál petrezselyemzöld

1 kiskanál zellerzöld

1 leveskocka

víz

só, bors

csipet kurkuma és gyömbér


Elkészítése:

Minden hozzávalót tégy egy fazékba, főzd puhára a zöldségeket, majd botmixerrel pürésítsd le simára. Pirított kenyérkockával kínáld. 

Kenyérkocka:

Vágd apróra a kenyeret vagy zsemlét, olívaolajjal dörzsöld át, sózd , borsozd, és tepsiben süsd aranybarnára. Ha sokat készítesz egyszerre textilzsákban hetekig eltartható, és azonnal fogyasztható.