Zlabia - Mézes spirál 

Hozzávalók

200 g liszt. 
30 gr kukoricakeményítő 
1 evőkanál joghurt vagy 2 evőkanál író
1 evőkanál növényi olaj. 
1 evőkanál narancsvirágvíz
1 evőkanál porélesztő
1 kávéskanál cukor
300 ml meleg víz 
csipet sáfrány a vízbe áztatva
1 jó csipet só.
Olaj a sütéshez. 
kb 300 gr méz benne 30 ml narancsvirág víz elkeverve
(Ha nincs mézed, ez az olcsó házi méz receptje )
250 gramm cukrot. 
125 ml víz
1 evőkanál citromlé. 
30 ml narancsvirág víz.

Elkészítés:

Keverd össze a hozzávalókat, fokozatosan add hozzá a meleg vizet. Habverővel erőteljesen keverd 1-2 percig, és hagyd állni meleg helyen minimum 2 órát, lefedve folpackkal.
Öntsd a tésztát egy csőrős szájú flakonba, mint a ketchupos flakon például. De ha nincs ilyened, akkor egy sima félliteres ásványvizes palack is megteszi, a kupakjára készíts egy félcentis lyukat.
Amikor az olaj kezd gyöngyözni a fazékban, a kis fém formába nagyon gyors mozdulatokkal nyomj egy spirál alakot.
Mikor látod hogy már nincs benne nyers rész, a színe átváltozott, fordítsd meg egy pár pillanatra, majd tedd át a mézfürdőbe, vagy a szirupba, amit készítettél. Hagyd a mézben ázni 5 percig legalább, majd szedd át egy fémszűrőbe lecsepegni. Alá helyezz tálat, amibe a méz visszatud folyni.
Mikor készen van halmozd szépen egy tányérra, és már lehet is enni.
Jó étvágyat!