Vermicelli tészta marokkói módon

Ez a tésztaétel nagyon gyorsan elkészül, és nagyon finom is. Fogyasztható magában vagy köretként, de van egy szuperjó marokkói sültcsirke is amiben ez a tölteléke a csirkének. Aztán még ott a briwats is , amibe szokták ezt tölteni.

Érdemes kipróbálni, mert igazi különlegesség.

Hozzávalók:

1 csirke belsőségei (szív, máj, zúza)
2 teáskanál gyömbér
1 teáskanél bors
1 teáskanál só
1/2 teáskanál kurkuma
csipet sáfrány
1 citrom leve
3 evőkanál olívaolaj
4­-5 fokhagymagerezd (reszelve vagy áttörve )
1/4 csésze finomra vágott petrezselyem
180 gr vermicelli tészta vagy üvegtészta

Elkészítése :

Tedd a vermicellit egy tálba, önts rá forró vizet és fedd le, hagyd 10 percig, hogy felszívja a vizet,és megpuhuljon.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat közepes lángon, tedd rá a fűszereket és a citromlevet, majd keverd el alaposan. Add hozzá a reszelt fokhagymát. Hagyd a fűszereket pár percre hogy az ízek összeérjenek. 
Most tedd rá az apróra vágott csirke belsőségeket, és keverd össze. Kis forró vizet adj hozzá , le ne égjen.
Főzd közepes lángon 10-15 percig. Kavargasd gyakran és ha kell még , tegyél hozzá forró vizet. 
Amikor a tészta megpuhult, vágd össze ollóval, hogy rövidebbek legyenek.
Öntsd a tésztát szűrőbe és csöpögtesd le, majd add hozzá a csirkés szószhoz. Kicsit főzd össze pár percig, míg elfő az összes lé róla, és kész is. Forrón tálald.