Marokkói uborka és paradicsomsaláta

Szimpla hétköznapi saláta, az egyik leggyakoribb Marokkóban az ebédek mellé. 
Shalada 'arobiya (vidéki saláta) néven is emlegetik
Könnyű és ízletes kísérője a tázsinoknak. Semmi különleges hozzávalót nem igényel, de mégis van valami, ami nagyon fontos : az olívaolaj. 
Az általában otthon kapható olívaolajak teljesen ízetlenek, se illatuk, színük is alig van. Én csak marokkói olívát használok, saját termés, a család olívakertjéből. Ez adja meg a karakterét ennek a salátának, ettől lesz meg az a plusz... Ha neked nincs esélyed kiruccanni mostanában olívaolajért, akkor mindenképp robusto olajat keress, ami kicsit drágább, de kincsként őrizve használd a különleges alkalmakra! Hidd el, megéri!

Hozzávalók:

2 nagyobb paradicsom

1 fél uborka

1 kis fej hagyma

1 kanál petrezselyem vagy korianderzöld

1/3 teáskanál só

1/4 kávéskanál bors

1/2 teáskanál római kömény

1-2 evókanál olívaolaj 

1/2 teáskanál ecet (6%-os)


Elkészítés:

Hámozd meg az uborkát a úgy szereted, de mindenképp magozd ki. Vágd csíkokra vagy pici kockákra. A paradicsomot szintén hámozd meg majd magozd ki, és vágd kockára. A koriandert és a hagymát is aprítsd fel , majd keverd össze egy tálkában az olajjal, ecettel és a fűszerekkel. Most öntsd a szószt a zöldségekre, és keverd össze. Frissen tálald.