Tzatziki

Hozzávalók:

1 kígyóuborka uborka, hámozott, magozott, reszelt

500 ml görög joghurt

3 -4 gerezd fokhagyma, apróra vágva

2 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál fehérborecet / citromlé 

1 kávéskanál só

1/4 teáskanál bors

1 evőkanál apróra vágott friss kapor


1/2 nagy uborka, hámozatlan 1 1/2 csésze sima, teljes zsírtartalmú görög joghurtot 2 nagy fokhagymás szegfűszeg, apróra vágva 2 evőkanál extra szűz olívaolajat 1 evőkanál fehér ecetet 1/2 teáskanál sót 1 evőkanál darált friss kapor Jelentse ezt a hirdetést Utasítás Rántsa fel az uborka és egy finom hálós szitán keresztül egy éjszakán át a hűtőben. Kombinálja a joghurtot, a fokhagymát, az olajat, az ecetet és a sót egy nagy tálban. Fedjük le és hűtőszekrényben egy éjszakán át.

Elkészítés:

Előző este reszeld le az uborkát, keverd össze a sóval , és egy evőkanál fehérborecettel vagy citromlével. Tedd egy szűrőbe és azt egy tálra, majd tedd hűtőbe éjszakára.

Keverd el a joghurtot, a fokhagymát, az olajat, a maradék ecetet/citromlét , borsot és a sót egy nagy tálban. Fedd le és hűtőszekrényben hagyd egy éjszakán át.

Másnap nyomkodd ki az uborkából a maradék nedvességet is, majd keverd össze a mártással. Tálald friss pitával, vagy salátaként.