Krémsajtos (Jben) - uborkás Tortilla tekercs 


Hozzávalók:

6 nagy tortilla lap

250 g lágy krémsajt, például marokkói jben

200 g tejföl

6 zöldhagyma (apróra vágva)

2 db csili kimagozva apróra vágva

200 g reszelt sajt (cheddar, edami, gouda mindegy)

só, bors

Választható: salsa szósz, fokhagymás tejföl, guacamole vagy más dip

Elkészítés:

Keverd össze az összes hozzávalót, sózd, borsozd ízlésed szerint. A tortilla lapokat terítsd ki az asztalra kettesével úgy, hogy átfedjék egymást. Kend rájuk a tölteléket, és tekerd fel. Az így kapott 3 rudat tedd tálcára, fóliázd le, és tedd hűtőbe minimum 4 órára, de ha egy egész éjszakára, az még jobb. 

Szúrj fogpiszkálót minden rúdba egymástól azonos távolságra, és óvatosan vágd őket át közöttük. 3-4 centi vastagra ideálisak a tekercsek. Pakold tálcára, és kínáld valami mártogatóssal.