Tonhalsaláta paradicsomba töltve

Ezt a tonhal salátát most láttam Alia oldalán, aki nagy kedvencem ha marokkói konyháról van szó. Tőle hoztam a receptet,és fordítottam le nektek is. Próbáljátok ki, szuperfinom, gyors. Marokkóban ezt vacsira szoktuk enni, mikor nincs kedvünk főzni, vagy túl meleg van hozzá.

Hozzávalók

2 konzerv tonhal
2 nagy paradicsom
1 zellerszár (vagy 1/2 alma)
1 mogyoróhagyma (vagy 1/4 hagyma)
1/2 citrom
Egy kis csokor friss koriander
Fűszeres vagy sima olívaolaj, ízlés szerint
Negyed tartósított citrom héja

Elkészítés:

1- Először öntsd le a tonhalról a vízet vagy olajat, és tedd egy nagy tálba.

2- Vékonyan szeleteljük fel a zellerszárat, majd vágjuk kis kockákra. 
3- Vágjuk a hagymát apróra. 
4- Vékonyan szeleteljük fel a tartósított citromhéjat, majd vágjuk kis kockákra.
5- Távolítsuk el a koriander leveleit a szárról, és vágjuk apróra a leveleket.
6- Mindent adjunk a tonhalunkhoz.
7- Vágjuk le a paradicsom kalapját, és tegyük félre későbbre. Egy kanállal óvatosan kaparjuk ki a paradicsom belsejét. 
8- A kikapart majd apróra vágott paradicsom pépet is add a tonhalhoz.
9- Facsarjunk friss citromlevet az összes hozzávalóra, és adjunk hozzá fűszeres vagy sima olívaolajat. Sózzuk és borsozzuk. Keverjük össze a hozzávalókat. 
10- Töltsd meg a paradicsom tálkákat a tonhal salátával, és tedd a kalapokat a tetejére. Tegyük a hűtőbe tálalás előtt.

Jó étvágyat