Tengergyümölcsei Paella tázsinban

Mivel nagyon szeretem a paellát és a tázsint is, gondoltam kipróbálok valami újat. Még sosem készítettem azelőtt, és egyből fejest ugrottam ebbe a kísérletbe, aminek fantasztikus végkifejlete lett. Mivel főleg gyorsfagyasztott tenger gyümölcsei az elérhetőek, így én ezzel készítettem, a recept erre íródik, frissel valamivel másabb a főzési idő. A vegyes zöldség is fagyasztott volt, ez opcionális, ami az összetételét illeti. Ha nincs fagyasztott, akkor főzd elő a répát. Az előkészület körülbelűl tíz perc, a főzési idő fél óra, így ez ideális gyors vacsora ötlet lehet.

A tengeri herkentyűk egyébként a tázsinban vajpuhára párolódtak, a zöldségek és a rizs is tökéletesen átfőtt, az íze pedig, hmm... Na de nem is mondok többet, nézd meg a videót, és próbáld ki a receptet. Szerintem imádni fogod.... :)

Hozzávalók:

2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 kis fej hagyma
1 kis piros paprika (kaliforniai)
1 fej paradicsom (hámozott, magozott)
1-2 kanál apróra vágott petrezselyem zöld
1 fél citrom reszelt héja
1 fél citrom leve
500 gr fagyasztott tenger gyümölcsei 
1 jó csipet sárfány
1 kávéskanál zaatar (kakukkfű)
1 fél teáskanál kurkuma
1 kávéskanál só
1/2 kávéskanál bors
1 pohárnyi vegyes fagyasztott zöldség (sárgarépa, borsó, zöldbab)
1 pohár rizs
1 pohár víz
Booking.com


Elkészítése:

Vágd fel a zöldségeket apró kockákra. A tázsint tedd a tűzre, közepes lángra. Öntsd bele az olajat, majd tedd rá a fokhagymát, ezután a hagyma, paprika és paradicsom következik. Párold őket együtt fedő nélkül kb. 5 percig, míg a paradicsom kezd szétmállni. Ekkor tedd rá a petrezselymet és reszelt citromot, öntsd rá a citromét. Majd mehet rá a tengeri herkentyű is. Forgasd át , hogy mindenhová jusson a szószból, és add hozzá a fűszereket. Egy újabb keverés után mehet rá a mosott rizs, és amennyi rizst tettél, annyi vizet is önts rá. Majd tedd rá a fagyasztott zöldségeket is, és lefedve adj még neki 10 percet, néha átkeverve. Ha a vizet kevésnek találod, adj még hozzá. 

Zárd el a tüzet, és hagyd még a tázsint minimum 5 percig lefedve, de legalábbis tálalásig, hogy a rizs még puhulhasson. Ha tovább főződ leég az alja, és az nem jó a tázsinnak. Van benne bőven elég hő, hogy még 15 percig főjön benne az étel. 

Forrón tálald