Teáskanna tisztítása

Ahol van teáskanna és napi használatban van, ott bizony a színelváltozások gyakoriak. A kannák szája szűk, a kezünk nem fér bele, így nehézkes a tisztítása a szivaccsal, mert nem érjük el. 

Előtte
Előtte
Egy átfőzés után
Egy átfőzés után

Pár hetente érdemes a kannákat a lenti módszerrel megtisztítani. Teljesen eltüntethetőek a foltok, elszíneződések ezzel az egyszerű módszerrel. Mint látjátok a bal oldali képen így elszíneződik egy pár hét után, ha sokat használjuk. Havonta egyszer javaslom ezt a fajta tisztítást alkalmazzátok. 

Hozzávalók:

2 evőkanál ecet (Én almaecetet használok)

2 evőkanál szódabikarbóna

víz

1 üvegmosó kefe vagy szivacs ( a hosszú nyél a fontos.)


A módszer: 

A kannát töltsd fel vízzel, úgy hogy maradjon pár centi hely a tetejéig, ne fusson ki a habzástól a két anyag a találkozáskor. Tedd bele az ecetet, majd a szódabikarbónát. Ekkor már látható és hallható ahogy ezek ketten ott bent dolgozni kezdenek. Tedd a kannát a tűzhelyre és kezdd el főzni. Még mielőtt felforrna, egy nyeles szivaccsal vagy üvegmosó kefével finoman dörzsöld át a kannát. Nem kell súrolni, csak épphogy. Az ecet és a szóda dolgozik magától is. Látható lesz a víz elszíneződése. Amikor felforrt, csak öntsd ki. Öblögesd át többször vízzel, még a csőréből fognak jönni darabkák, amik kioldódtak. Amikor már tisztának tűnik, forrald át újra tiszta vízzel. (Ha nem volt elég hatékony az első kör, ismételhetsz, de mindenképp forrald át sima vízzel a végén befejezésnek.)