Sharab Ward- Libanoni rózsaital

A rózsavíz sok desszertnek és italnak is fontos hozzávalója a Közel-Keleten. Ez a recept egy olyan alapszirupra vonatkozik, amelyet vízzel lehet hígítani és akkor ital lesz belőle, vagy akár fagylaltra öntve szirupként funkcionálhat. 

Hozzávalók:

2 1/2 csésze cukor

1 1/2 csésze víz

1/2 csésze rózsavíz

1 evőkanál citromlé

1/2 kávéskanál piros ételfesték

.

Elkészítése:

A cukrot keverd el a vízben, és forrald fel. Add hozzá a citromlevet, és távolítsd el a képződő habot. Hígítsd fel a piros színezéket egy kis vízben, és add hozzá forró sziruphoz. Végül adj hozzá rózsavizet, és forrald még három percig. Zárható üvegbe öntsd amikor kihűlt kissé. Hónapokig eltartható, használd szörpnek vízzel hígítva jégkockával, vagy fagyira öntetként. 

.