Serrouda - Marokkói csicseriborsó mártogatós

(Poi chiches franciául vagy hummus arabul)
Ez a hummusz marokkói változata.

Hozzávalók:

1 és 1/2 csésze száraz csicseriborsó (kb. 4 csésze áztatott, hámozott)
1/4 csésze olívaolaj 
1 hagyma, durvára vágott
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
csipet sáfrány szál, morzsolt
csipet kurkuma
-----------------------------------
további só, bors
cayenne bors vagy paprika
római kömény
vaj vagy olívaolaj

Elkészítés:

Áztasd legalább nyolc órán át a csicseriborsót, de egy éjszakán át a legjobb. Majd szürd le, és távolítsd el a héját. Ha bármikor veszel száraz csicserit, érdemes előre beázatni, majd másnap lefagyasztani ,így bármikor készen áll főzésre.
Helyezd a csicseriborsót,a hagymát, az olajat és a fűszereket egy fazékba. Adj hozzá 3 csésze vizet, és forrald fel. Fedd le, csökkentsd a hőt, és párold a csicseriborsót körülbelül 1 és 1/2 órán át, vagy amíg meg nem puhul.
Amikor megfőtt, tedd egy mixerbe, és pürésítsd le. Ha sükséges adj hozzá még vizet, hogy szép állaga legyen. Ne legyen túl sűrű de híg sem.
Most utófűszerezheted sóval borssal, ha szereted a csípőst azt is tehetsz bele, és némi római kömény nagyon jót tesz neki.
Melegen tálald, locsold meg olívaolajjal, és szórd meg paprikával római köménnyel.
Jó étvágyat!