Riz Bi haleeb - Libanoni tejberizs

Hozzávalók:

700 ml tej

250 ml víz

100 g basmati rizs

3 evőkanál kukoricakeményítő

100 g cukor

(15 ml) 1 evőkanál narancsvirágvíz

70 g sótlan pisztácia, fele őrölt-fele egész

¼ teáskanál gumi arábikum (elhagyható)


Elkészítés:

Öntsd a tejet egy fazékba. Add hozzá a cukrot.Forrald fel közepes vagy alacsony lángon gyakran kevergetve. Miután a cukros tej felforrt, add hozzá a vizet és a mosott rizst.  Várj amíg újra felforr, és vedd le a legkisebbre a lángot. Kevergesd gyakran, hogy ne ragadjon le a rizs. Lefedve főzd nagyon lassan. Kb. 45 perc amíg a rizs átpuhul és magába szív minden folyadékot és szép krémes lesz a tejberizs. A gumiarábikumot törd finom porrá és keverd el narancsvirágvízzel. Keverd hozzá a keményítőt is. Add hozzá a tejberizshez és főzd további 15 percig. Szedd ki azokba a desszertpoharakba amiben tálalni szeretnéd, és hagyd lehülni. Majd tedd hűtőbe. Tálald aprított pisztáciával vagy mandulával