Rántott tőkehal marokkói módon, charmoula pácban

Marokkóban ezt a fajta halat frissen lehet venni az utcáról. A latin neve Merlangius merlangus, magyarul vékonybajszú tőkehal. Ha nincs a környékeden ilyen hal, szerintem nyugodtan próbáld ki a pangasiust is akár, vagy bármi más fehérhúsú halat.


Hozzávalók:

Chermoula szószhoz: 
2 csésze koriander, apróra vágva
1 csésze petrezselyem, apróra vágva
4 gerezd fokhagyma, zúzott
2 evőkanál paprika
1 evőkanál harissa vagy chili 
1 jó evőkanál római köménymag
1 jó evőkanál só
½ evőkanál cayenne bors
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 nagy citrom leve
Körülbelül 2 kg tőkehal (kis és közepes méretű)
Körülbelül 2 csésze liszt
Olaj a sütéshez
Citrom tálaláshoz 

Elkészítése:

Keverjd össze a charmoula hozzávalóit egy mozsárban, és pépesítsd le alaposan.
Dörzsöld be a halakat és tedd a hűtőbe egy-két órára, vagy akár másnapig.
Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben. Közben forgasd bele lisztba a bepácolt halakat. Majd süsd aranybarnára őket. Papírtörlőre szedd ki.
Melegen tálald citrom szelettel, és friss paradicsom salátával.
Jó étvágyat!