Ramadáni menüsor kártyák (letölthető)

Itt találhatod a Ramadáni menüsor kártyákat lapozható formában illetve letöltheted PDF-ben, aztán ki is nyomtathatod. A menü csak iránymutató, aszerint állítottam össze, ahogy Marokkóban szoktunk főzni. Eleinte gyakoriak az ismétlések, főleg a kedvencekből, de később már unalmassá válik. Ramadán közepétől már igen gyakoriak az idegen ételek, illetve be-be csúsznak a sima szendvicsek is.

Ha mégis ezen kártyák szerint dolgozol Ramadánkor, akkor is érdemes előre gyártani a pizzatésztát, batboutot, baghareert és a Msemmen - Marokkói lepénym, így aznap kevesebb dolgod lesz, illetve előveheted vészhelyzet esetére bármely másikat, ha esetleg kevés lenne valamely étel, vagy épp nem ízlik valakinek az aznapi fogás.

A marokkói aprósütemények, magvak , aszalt gyümölcsök és egyéb kiegészítők ebben a menüsorban nem szerepelnek, az rajtad áll, mit teszel még az asztalra ezeken felül. Látni fogod némely kártyán szerepel a "tegnapról" az étel mellett. Ez azt jelenti, hogy az adott ételből két napra főzünk. Ezzel másnap leveszel némi terhet a válladról. Persze ha nem szeretnétek ugyanazt enni, cseréld le másra, ami neked szimpatikus.

A kártyákon szereplő összes recept megtalálható az oldalamon, a marokkói receptek oldalon és a nemzetközi receptek között.