Ramadáni előkészületek

Idén Ramadán hónap május 14 -június 13 tart, mely a legnagyobb muzulmán ünnep.
Marokkóban az élet ilyenkor teljesen átalakul. Nappal lelassul az élet, a legtöbb üzlet bezár. Napkeltétől napnyugtáig nem szabad enni és inni, ám este, iftárkor (böjttörő étkezés) többféle étel kerül az asztalra csodásan tálalva, hiszen ez hatalmas ünnep. Ekkor az éjszakai élet az, ami igazán zajlik, a legtöbb üzlet éjszakába nyúlóan nyitva tart.

Booking.com


Az oldalam segítségével felkészülhettek ti is a Ramadánra, ahogy mi szoktunk Marokkóban. Két héttel előtte már kezdődik a felkészülés, minden ami fagyasztható, azt előregyártjuk, így kevesebb munka lesz esténként. (Az ünnep vallási részéről én nem fogok posztolni, csupán kulináris szempontból mutatom be nektek a Ramadánt.)
Aki nem böjtöl, annak csupán érdekességek lesznek ezek az ünnepi posztok és a receptek ugyanúgy kipróbálhatóak ezenkívül ez a fajta felkészülés nagyon hatékony, és segítségedre lehet a hétköznapokban is. Akik épp akkor mennek nyaralni, azoknak is szolgálhatok hasznos tudnivalókkal, melyek érinthetik őket a böjti időszak alatt.
Természetesen egész Ramadán alatt várom szeretettel az iftár fotókat tőletek is, melyet külön albumban szeretnék majd megosztani. Az oldalra felkerültek a Ramadáni menüsor kártyák (letölthető), melyekből meríthettek ötletet ti is. A kártyákhoz tartozó receptek az oldalon megtalálhatóak. 

KATTINTS A KÉPRE A RECEPTEKÉRT:

RAMADAN MUBARAK!Booking.com