Nous Nous Kávé

Marokkóban nem olyan erős a kávé kultúra, mint sok más közel-keleti országban. A kávé nem egy tipikus reggeli ital, bár manapság egyre gyakoribb, hogy a férfiak eszpresszóval kezdik a délelőttött. Itt a kávéfogyasztás azt jelenti , hogy kiválasztanak egy széket egy kávézóban és ülnek ott órákig egy kávé mellett. Soha nem látni a marokkóiakat sietősen felhörpinteni a kávéjukat, és nem is látod őket az utcán egy elviteles kávéval a kezükben.

Két alaptípusa van marokkóban a kávénak, a cafe noir vagy nous nous. Cafe noir lényegében egy kis csésze kávé. Ez a leggyakrabb rendelés, ha szeretnének egy kávét. Később majd a többiről is beszélek, mint például a Marokkino.
A Nous nous jelentése : fele-fele. Ez a fele tej és fele eszpresszóra vonatkozik.
Marokkói kávézó egyébként a férfiak birodalma. Az országba látogatók gyakran megjegyzik, látva szerte az országban minden kávézó tele férfiakkal, akik álló nap ott ülnek és beszélgetnek, egy kávé vagy tea mellett. Ez nem azt jelenti, a nőknek nincsenek saját rituáléik. A kultúra azt diktálja, hogy a nők ne üljenek a kávézókban, bár ez lassan változik a fiatalabb generációkkal. De nem kell sajnálni a nőket sem, mert ők a kávézást otthonra szokták intézni a barátnőikkel, ami általában délután 4 és 6 közé szokott esni. Természetesen mindenféle finom süti és msemmen társaságában.
Na de térjünk a lényegre, szeretnéd elkészíteni a saját nous nous-odat? Ez tényleg egyszerű!
Tejhabosítóra szükséged lesz!

Elkészítés :

Tölts egy poharat félig tejjel. Mindenképp teljes tejet használj. Zsírszegény tej nem alkalmas erre. Habosítsd fel jó alaposan.
Az eszpresszót főzd le, ahogy szoktad. Majd a habosított tejed öntsd le egy picit,hogy a feléig legyen a poharad. Lassanként adjuk hozzá a kávét. Kockacukrot a pohár mellé tegyük, ha valaki édesíteni szeretné.
Bssaha :) (=egészségedre)