M'hancha - mandulás kígyó

Eredetileg a M'hancha warqa tésztával készül, javaslom azzal készíteni. De ha időhiányban szenvedsz, és megkívántad, tudok egy instant megoldást, ami nem is marad el ízben az eredetitől. A különbség annyi, hogy ez a fajta tészta másnapra megpuhul, míg a warqás ropogós marad. 

Hozzávalók:

6-8 lap warqa tészta (20 centi átmérőjű) vagy 

Hamis tészta hozzávalók:

150 g liszt

1/4 kk só

1 csipet száraz élesztő

víz

olaj/vaj keverék a kenéshez

A töltelékhez:

300 g őrölt mandula (keverheted aprítottal is)

2-3 ek cukor

1/4 kk fahéj

2-3 evőkanál narancsvirágvíz

50-80 g olvasztott vaj

Díszítésnek:

1 tojássárgája kenéshez

méz/hamis méz benne 1 evőkanál narancsvirágvíz

aprított mandula

Elkészítés:

Ha van warqa tésztád, akkor csak a tölteléket kell kikeverd. A lapokat tedd egymás mellé, hogy fedjék a szélek a szomszédos lapokat. Vajazd kissé a tésztát, majd tedd rá a tölteléket, tekerd fel, majd azt is tekerd csiga formára. Sütőpapírral bélelt tepsire tedd. Kend le tojássárgával és szórd meg mandulával. Süsd 18 fokos előmelegített sütőben aranybarnára. 

Ha nincs warqa tésztád, akkor a fenti tészta hozzávalóit dolgozd össze, rugalmas tésztát kell kapj. Ha elkészült, hagyd 10 percre pihenni, majd adagold ki olajos kézzel egyforma gombócokra. 4-6 darabra. Hagyd ismét 10 percig pihenni. Ha duplán szeretnéd a tésztát, akkor nyújtás után tégy egymásra kettőt. Egyébként elég egy is mivel többször is átfedi a tekeréstől. De ha szeretnéd érezni a tésztát is, akkor használj dupla tésztát. Nyújtás is két részletben történjen.Először csak épphogy nyújtsd, 2-3 perc múlva mehet nagyobbra, amíg átlátszó lesz. Így könnyebb ha adsz időt a tésztának, nem fog elszakadni. Ami fontos hogy bőven olajozd a kezed és a lapokat is.

Booking.com