Mézes gyömbéres csicseriborsó krémleves

Hozzávalók 

200 g csicseriborsó (előző este beáztatni)

1 közepes fej vöröshagyma reszelve

3 gerezd fokhagyma reszelve

1 teáskanál vaj

2-3 ek méz

1 kis darab friss gyömbér reszelve vagy 1 evőkanál gyömbérpor

2 dl főzőtejszín

1 kávéskanál kurkuma 

1 db leveskocka

1-1,5 l víz

1 kk só

1/4 kk bors


Elkészítés

Vajon futtasd meg 2-3 percig lassú tűzön a hagymát, a fokhagymát, majd tedd rá a csicseriborsót, a leveskockát és a  gyömbért és add hozzá a vizet. Ha a csicseriborsó megpuhult, botmixerrel krémesítsd a levest, fűszerezd, és add hozzá a tejszínt. Forrald fel ismét, sózd és borsozd. Kenyérkockával finom.