Meskouta - Marokkói joghurtos narancstorta

Ma bemutatok nektek egy nagyon népszerű receptet,
a Meskouta-t (ejtsd : Meszkúta). Ahány család, annyi recept. Nagyon jópofa, hogy a méréshez a kis danone joghurtos poharat használják mértéknek. Formája szerint is különbözhet, van aki őzgerincben formában süti, van aki kuglófformában, van aki csak sima csatos kerek tortaformában.
Különbözőek a díszítések is, néhol sütés után megkenik sziruppal, vagy olvasztott csokoládéval, aztán piritott mandulát szórnak rá, vagy kókuszreszeléket. Van aki natúran hagyja.
Tálalhatod tejjel, kávéval, vagy marokkói mentateával. Ha marad sütid, csak fedd le fóliával és tedd hűtőbe. Tálalás előtt csak mikrózd meg 10 másodpercre.
Könnyű, finom textúrájú és ízletes, néhány perc alatt bekeverjük, és mehet is a sütőbe.

3 tojás 
1 pohár (kb 120 g) natúr vagy vaníliás joghurt 
Használd a joghurtos poharat kimérni a következőket
1  pohár cukor
pohár  liszt
1/2 pohár olaj
1 teáskanál vanília-kivonat/vagy egy zacskó vaníliáscukor
1 zacskó sütőpor
1 teáskanál őrölt gyömbér (nem kötelező)
1 teáskanál narancsvirágvíz (nem kötelező)
csipet só

Booking.com

Hozzávalók :

3 tojás 
1 pohár (kb 120 g) natúr vagy vaníliás joghurt 
Használd a joghurtos poharat kimérni a következőket
1  pohár cukor
pohár  liszt
1/2 pohár olaj
1 teáskanál vanília-kivonat/vagy egy zacskó vaníliáscukor
1 zacskó sütőpor
1 teáskanál őrölt gyömbér (nem kötelező)
1 teáskanál narancsvirágvíz (nem kötelező)
csipet só

Tetejére : 

narancslé
kandírozott narancshéj


Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 180 ° C fokra.
Tedd a mixerbe a 3 tojást a joghurttal. Mosd el a joghurtos poharat, és azzal mérd ki a továbbiakat. Mehet a cukor és az olaj. Keverd el, majd a vaníliás cukrot és a sütőport is add hozzá.
A kalandosabb kedvűek ezen a ponton adják hozzá a gyömbért és a narancsvirágvizet. De tehetsz bele őrölt fahéjat vagy őrölt kardamomot is helyette.
Most szitáld hozzá a lisztet apránként. Keverd el jól.
Most vajazzuk és lisztezzük ki a formát, öntsük bele a tésztát.
Süssük kb 45-50 percig. 
Ha megsült a Meskouta, szurkáld meg egy pálcikával, és öntsd rá lassan a cukrozott narancslevet. Fordítsd ki a formából, és a tetejére szórj kandírozott narancshéjat.

Jó étvágyat