Marqa - Marokkói ragu

Ez egy igen egyszerű és gyors étel, amikor szeretnél valami igazán ízleteset és laktatót, de nincs sok időd. Nem árt ha van egy kuktád, de anélkül is megoldató, csak kicsit több idő. Ez az étel jellegében a mi paprikás krumplinkhoz hasonló, de teljesen más ízvilág. Érdemes kipróbálni, semmi extrát nem igényel hozzávalóiban.

Hozzávalók:

Csirkehús

2-4 evőkanál olaj

1 evőkanál só

1/4 evőkanál bors

1/2 evőkanál kurkuma

1 evőkanál gyömbér

csipet sáfrány

1 nagy fej hagyma

1-2 gerezd fokhagyma

petrezselyem

1 kis paradicsom (opcionális)

4-5 szem burgonya

1-2 sárgarépa vagy zöldborsó (opcionális)

Elkészítés:

Tedd a kuktába az olajat. Ha bőrrel főzöd a csirkét akkor kevesebbet adj hozzá, én bőr nélkül főzöm mindig. Tedd az olajra a húst, és lassú tűzön párold. Pár perc után mehet rá a hagyma és reszelt fokhagyma is, majd sózd meg. Le is fedheted, de kevergesd meg gyakran. Mikor a hagyma már kissé lekváros állagú lett, mehet rá az összes fűszer, és ha akarsz paradicsomot répát tenni, azt most tedd meg. Húzd fel annyi vízzel ami ellepi, majd főzd fel. 

Ezután mehet a cikkekre vágott burgonya és öntsd fel vízzel újra, hogy szinte ellepje. Majd lezárhatod, és főzd kb 20-25 percig. 

Nyisd ki a kuktát, ellenőrizd átfőtt e minden. Tedd bele az olajbogyókat, és még 5 percig főzd. Ezután tálalhatod is friss kenyérrel, salátával.