Marokkói vöröslencse leves

Ha legközelebb látsz egy zacskó vörös lencsét a boltban, vedd meg, mert egy remek kis receptet hoztam ma,amit érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

200 g vörös lencse átmosva
2 evőkanál vaj vagy olívaolaj
1 közepes vöröshagyma, apróra vágott
1 piros kaliforniai paprika (opcionális), apróra vágott
3 vagy 4 gerezd fokhagyma, préselt vagy apróra vágva
2 sárgarépa, hámozott és vékonyra szeletelve
1 vagy 2 paradicsom, hámozott, magozott és apróra vágott
1200 ml csirke, zöldség vagy húsleves
1 teáskanál gyömbér
1 teáskanál római kömény
1/2 teáskanál kurkuma
1/4 teáskanál cayenne bors, vagy ízlés szerint
só és fekete bors, ízlés szerint
petrezselyem vagy koriander a tálaláshoz

Elkészítés:

Egy 3 literes vagy annál nagyobb fazékkal dolgozz, olvaszd meg a vajat közepes lángon. Ha olajat használsz, öntsd a fazékba. Add hozzá a hagymát, paprikát és a fokhagymát; lassú tűzön párold pár percig.
Most mehet a többi hozzávaló is bele, és vedd nagyobb lángra. Amikor a leves felforrt, vedd vissza ismét takarékra,és fedő nélkül körülbelül 25 percig főzd, vagy amíg a lencse teljesen puhára főtt. Pürésítsd le botmixerrel , és tedd vissza az edénybe, főzd lassú tűzön még néhány percig.Ha nem elég sűrű, főzd el a vizet fedő nélkül, ha pedig túl sűrű, adj még hozzá egy keveset. A fűszereket állítsd be a végén, és tálalhatod is.
Jó étvágyat!