Marokkói lencsefőzelék

Marokkói lencsefőzelék (3des - Ejtsd : Eddösz)


Hozzávalók:

400 g lencse (beáztattuk pár órára előtte)
2-3 paradicsom lehámozva reszelve (Magot kikaparjuk előtte)
1 közepes hagyma apróra vágva
3-5 gerezd fokhagyma, préselve, vagy nagyon apróra vágva
4 evőkanál friss petrezselyemlevél és/vagy korianderzöld
2 1/2 tk római kömény
2 1/2 tk édes paprika
1/2 tk kurkuma
1 1/2 tk gyömbér
1/2 tk bors
cayenne bors ízlés szerint (elhagyható)
2 tk só, vagy ízlés szerint
100-120 ml olivaolaj
1 nagyobb csilipaprika
1 ek paradicsompüré
1-2 db kisebb sárgarépa reszelve
víz


Az összes hozzávalót beletesszük egy kuktába,felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Összekeverjük, lezárjuk és kb 20-25 perc alatt puhára főzzük. Néha nézzünk rá a kuktára, nehogy elfője a vizet, és odaégjen. 
A sűrítésről a sárgarépa gondoskodik.. Se rántással nem kell bajlódnunk, se aggódnunk a vonalaink miatt.
Ha a végén mégis több lé marad rajta, akkor csak tartsuk maximum lángon fedő nélkül, néha keverjünk rá, és hagyjuk elfőni a vizet.
Marokkóban sült szardíniával tálalják főételként. Előételként is szervírozható. Friss marokkói kenyérrel a legfinomabb.


Az összes hozzávalót beletesszük egy kuktába,felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Összekeverjük, lezárjuk és kb 20-25 perc alatt puhára főzzük. Néha nézzünk rá a kuktára, nehogy elfője a vizet, és odaégjen. 
A sűrítésről a sárgarépa gondoskodik.. Se rántással nem kell bajlódnunk, se aggódnunk a vonalaink miatt.
Ha a végén mégis több lé marad rajta, akkor csak tartsuk maximum lángon fedő nélkül, néha keverjünk rá, és hagyjuk elfőni a vizet.
Marokkóban sült szardíniával tálalják főételként. Előételként is szervírozható. Friss marokkói kenyérrel a legfinomabb.

Elkészítés:

Az összes hozzávalót beletesszük egy kuktába,felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Összekeverjük, lezárjuk és kb 20-25 perc alatt puhára főzzük. Néha nézzünk rá a kuktára, nehogy elfője a vizet, és odaégjen. 
A sűrítésről a sárgarépa gondoskodik.. Se rántással nem kell bajlódnunk, se aggódnunk a vonalaink miatt.
Ha a végén mégis több lé marad rajta, akkor csak tartsuk maximum lángon fedő nélkül, néha keverjünk rá, és hagyjuk elfőni a vizet.
Marokkóban sült szardíniával tálalják főételként. Előételként is szervírozható. Friss marokkói kenyérrel a legfinomabb.