Marokkói édes tejleves törött cérnametélttel - Cha'ariya bel hlib

Ez is könnyen és gyorsan elkészíthető. Nem igényel sok összetevőt. Általában vacsira készítettük, gyorsan készen van.
Aki nem szereti a tejet, annak is meglehet próbálnia, hiszen narancsvirágvíz van ebben is, ami elveszi a tej ízét. (én például nem szeretem a tejet.

Hozzávalók

1 ½ l tej - víz keverék (2/3 tej és 1/3 víz)
200 g tört Vermicelli tészta (cérnametélt)
1 evőkanál vaj
½ teáskanál só
2 evőkanál cukor 
3 evőkanál narancsvirág víz

Elkészítés:

Forrald fel a tejet a vízzel. Add hozzá a sót, vajat és cukrot.  Add hozzá a narancsvirágvizet. Ha szeretnél, tegyél bele szegfűszeget és fahéjat is, akár kardamomot.

Várj amíg felforr, és tedd bele a tésztát, főzd alacsony lángon kb 10 percig. Fedd le és hagy pihenni 5 percig, hogy felszívja a folyadékot, és puding állagú legyen.
Melegen tálald, mézzel és fahéjjal
Aki a mazsolát szereti, azt is tehet bele.

Jó étvágyat!