Marokkói céklasaláta

A cékla olyan zöldség, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak, mert az emberek nem tudják, hogyan főzzék meg. De valójában nagyon sokoldalú a cékla: lehet főzni, párolni, vagy akár sütni!
Karakteres ízű, tele van antioxidánsokkal és tápanyagokkal - így mindenképpen egy olyan zöldség, aminek szerepelnie kell a menüben. Ezt a salátát lehet enni magában, kenyérrel, a főétel mellé. Nagyon finom és szuper könnyű!

Tipp: Hámozáshoz használj kesztyűt, mert különben rózsaszín lesz a kezed. Amennyiben befogta a tenyered , dörzsöld át kis citrommal és lejön.

Hozzávalók

3 cékla
1 kis fej vöröshagyma, reszelve
? csésze apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál 6 vagy 10%-os ecet 
Só, bors, római kömény kömény ízlés szerint
főzéshez egy szelet citrom

Elkészítés:

A céklát mosd meg alaposan, de ne hámozd le. Tölts meg egy fazekat vízzel, és helyezd a céklát a vízbe 1 szelet citrommal (a szín és íz miatt). Főzd forrásban lévő vízben 45-60 percig attól függően, hogy mekkora a cékla. A bőrének le kell jönni róla, ha megfőtt és a villát áttudod rajta szúrni.
Ha megfőtt, tedd őket egy tál hideg vízbe, lehűteni.
Hámozd meg a céklát, vágd le a végeit, és szeleteld majd kockázd fel őket. Tedd őket egy tálba.
Egy kis tálban keverd össze a hagymát, petrezselymet, olívaolajat, ecetet, és a fűszereket.
Keverd össze a céklát és a szószt, és fedd le fóliával, tedd hűtőbe 1-2 órára. Hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat !