Marhatázsin édesköménnyel és zöldborsóval

Tajine lham bel bisbas w jilbana. 
Mivel most van a szezonja januárban az édesköménynek, azt gondoltam írok róla és hozzá egy receptet. 
Dobd fel a heti menűt valami igazán új ízzel, nem fogod megbánni. Marokkóban ilyet csak a szezonban ehetsz, máskülönben elég drága. Ilyenkor viszont gyakori ebéd. Elképesztő hatása van a szervezetre, már csak emiatt is érdemesfogyasztani gyakrabban.


Hozzávalók:

600 g marhahús, némi zsírral

1-2 nagyobb édesköménygumó
2 közepes fej hagyma 
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só, 
1/2 teáskanál bors
1 teáskanál gyömbér
1 teáskanál kurkuma
1-2 evőkanál petrezselyemzöld
fél sós citrombefőtt 
1 kisebb paradicsom
kb 200 g zöldborsó
1-2 db burgonya (opcionális, azok miatt érdemes beletenni, akik nem fogják az édesköményt enni)
1 evőkanál olaj
Elkészítése:


Tedd egy kuktába a cikkekbe vágott hagyma 80%-át ,a  fokhagymát, olajat, húst, a fűszereket, önts rá annyi vizet, hogy 3/4-ig ellepje a húst, majd zárd le, és tedd közepes lángra 40 percre, vagy amíg a hús átpuhul. 

Amikor elkészült, öntsd át a tázsinba, szedj ki némi szaftot, pakold a hús köré a zöldségeket szépen, építsd fel a tázsint, majd öntsd rá a szószt. Szórd a tetejére a petrezselymet, a sós citromot és paradicsomot is felülre helyezd, majd fedd le és főzd újabb 30-40 percig vagy amíg megpuhul az összes züldség.