Libanoni tabbouleh

Hozzávalók:

1/2 csésze finom bulgur

3 evőkanál olívaolaj

1 csésze forró víz

1/2 csésze friss zöldhagyma finomra aprítva

2 csésze apróra vágott friss petrezselyem (3 csokorból)

1/2 csésze apróra vágott friss menta

2 közepes paradicsom, kockára vágva hámozva

1/2 mag nélküli uborka , hámozott, és kockára vágott

3 evőkanál friss citromlé

3/4 teáskanál só

1/4 teáskanál fekete bors

Elkészítés:

Kevere össze a bulgurt és 1 evőkanál olajat egy hőálló edényben. Önts forró vizet rá,  majd fedd le a tálat szorosan fóliával  és hagyd állni 15 percig. Egy szűrőbe tedd be és csepegtesd le a felesleges folyadékot róla.

M.ost keverd össze a többi hozzávalóval. Az öntetet keverd ki és add hozzá.