Ktefa - Ropogós tészta angolkrémmel

Ktefa (vagy ktifa) egy hagyományos marokkói desszert,személyes kedvencem, és tej bastillaként is ismerik.
Warqah tésztából készül, narancsvirágvízzel ízesített angolkrémmel, és friss ropogós tört mandulával. A mandula helyett használhatsz bármi más magot, például pisztáciát, mogyorót, ahogy te szereted, de a legjobb szerintem a hagyományos. Amikor belevágsz a villával, az a ropogós hang... nyammmm :)
Ha nem akarsz bajlódni a warqah elkészítésével, javaslom szerezz be tavaszi tekercshez való tésztát, és azzal helyettesítsd, az hasonlít leginkább.
Na lássuk a receptet :)

Hozzávalók:

500 g warqa
növényi olaj a sütéshez 
2 csésze pirított mandula
1/4 csésze porcukor
----- A krémhez -----
1⁄2 liter teljes tej
150 g cukor
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 fahéjrúd
4 db szegfűszeg
1 evőkanál narancsvirágvíz
----- Tálaláshoz -----
porcukor
fahéj

Elkészítés:

A mandulát tepsiben piritsd meg ropogósra. Majd aprítóban darált le nem túl kicsire, vagy késsel vágd kisebb darabokra.

Forrald fel a tejet a cukorral, fahéjjal szegfűszeggel,de egy kis pohárnyi tejet előtte vegyél le belőle és keverd el benne a keményítőt. Mikor felforrt a tej, keverd el benne a keményítős tejet. Folyamatosan keverd habverővel, amíg besűrűsödik. Amikor készen van, szűrd át csomómentesre.
A warqah tésztából ollóval vagy késsel vágj ki kb tíz centi átmérőjű köröket. Az olajat öntsd egy serpenyőbe. És süsd ki benne a lapocskákat. Amint szép aranybarna, szedd ki egy papírra. Ez elég gyorsan megvan, pár másodperc, szóval óvatos légy. Inkább kisebb lángon dolgozz, ne égjen meg.
Frissen kell tálalni, még melegen.
Tálalás :
Végy egy szép desszertestányért, és tegyél rá először egy majd még egy lapot egymásra. Erre szedj egy jó kanál angolkrémet. Szórd meg mandulával. Most tegyél újabb tésztát, majd krémet és mandulát. Egy adagra kb 5-6 réteg szokott kerülni. A tetejére is megy a krém és mandula. Majd hintsd meg fahéjjal és porcukorral.
Jó étvágyat