Adománygyűjtés könyvkiadásra

Kedves olvasóim!

Többen kérdeztétek hová lettem, és nagyon kedves leveleket kaptam, érdeklődtetek a könyvem felől is. Elnézést kérek mindenkitől, de rengeteg a tanulnivalóm, vizsgára készülök. Ezenkívül az anyagi kereteim kimerültek, nem tudom finanszírozni az oldalamat tovább. Erről szeretnék most beszélni, ha elolvassátok, megköszönöm...(Hosszú lesz...)

példaborító
példaborító

Mint tudjátok létezik a Facebook, Instagram oldalam, a weboldalam és a YouTube csatornám. Emellett a könyvem is elkészült. Mindezt két munka és család mellett csináltam teljesen egyedül.
Először is a könyvemről beszélnék, mert rengetegen érdeklődtök róla folyamatosan.... A könyv jóideje készen van. Beszéltem kiadókkal, akik a magánúton kiadást javasolták, mivel Magyarország még nem igazán nyitott erre a témára, hiába a könyvem hiánypótló. Tudtam én is, hogy nagyon korlátozottak a lehetőségeim, de ha 1000 ember szeretné ezt a könyvet, akkor már megérte megírni!


Online könyvkiadásban gondolkodtam, ahol az oldalakon ígért alacsony költségek elég ígéretesek. Bár az ott megadott 200-500 eurok egy alap regény költségei, amire csak akkor derül fény, amikor már beregisztrálod magad, és hivatalos árajánlatot kérsz. 

Az én könyvem 360 oldalas, tele képekkel, ami már eleve egyedi árajánlatot igényel. Ez jóval ezer euro fölé rúg. Nem tudom egyenlőre ezt összehozni, mert vannak fontosabb dolgok is, így a könyv egyenlőre várat magára.

Egy kedves barátnőm javasolta a #Gofundme oldalt, ahol gyűjtést szerveztem a könyvem kiadására. Ennek a linkjét lentebb találjátok. Megcéloztam egy 3000 eurós összeget, amiből több dolgot is szeretnék elintézni. Mivel már megjelent az első rosszindulatú komment ezzel kapcsolatban, hogy mi kerül ezen ennyibe, ezért ezt kifejteném - és remélem az illető megtalálja a lelkibékéjét ezáltal. 

Ezt még nekik ajánlom elolvasni, akik kételkednek, és azt hiszik luxusnyaralásra gyűjtök... https://elemzeskozpont.hu/vallalkozas/magan-konyvkiadas-konyvkiadas-menete-koltsegek 

Akik már küldtek nekem támogatást azoknak örök hálám érte! Minden euró számít, mind egy lépéssel közelebb visz a célhoz!

A könyvkiadás nem 3000 euró, elnézést ha nem volt egyértelmű, de leírtam hogy több dolgot fogok ebből a pénzből elintézni. (Már ha futja! )

1. Könyvkiadás (Ez a fő cél)

-korrektúra

-lektorálás

-borító tervezés

-és még ezer más dolog, ami egy tökéletes könyv publikálásához szükséges.-

2. Angolra fordítani a könyvet (Nemzetközi értékesítés miatt)

3. Weboldal licensz 

4. Videószoftver licensz

5. Weboldalam rendbe tenni egy hozzáértővel

Szóval ez nem egyszerű móka, igenis kemény pénzekbe kerül nem csak a könyvkiadás, de maga a munka amit ti tőlem láttok. 

Erről beszélnék a továbbiakban:

A videóreceptek: 

Egy ételt normálisan megfőzni 1-1,5 óra. Ha forgatok is közben akkor 4-5 óra. Egy bonyolultabb ételt leforgatni 7-8 óra is akár. Ezután az anyagot feltöltöm a laptopomra, ahol egy videót összerakni kb 4-5 óra , ha elég koncentrált vagyok. De volt hogy 3 napig is dolgoztam egy videón.

Ezután már a feltöltés, megosztás gyerekjáték... röpke 5 percek ezek, még ha írok is hozzá szöveget, max tíz perc. Aztán jön az Instagram poszt, ahová a képet rendesen gatyába kell rázni, kiválasztani a legjobbat, szerkeszteni, a színeket feljavítani, mert nincsenek profi eszközeim, kamerám, csupán egy egyszerű telefonnal fényképezek. Ez nem két perc... Egyébként ezt szeretem csinálni, nem is probléma, csak az idő az. Ez szinte egy főállás, legalábbis amit időben igényel. Bevétel viszont nincs. Csak a kiadások. Mint például a weboldalam éves díja, a videókészítő szoftver, stb, az időmet azt most hagyjuk....

Reméltem, hogy majd itt több feliratkozóra találok a Youtube csatornámhoz, de azt vettem észre, a magyarok nem szeretnek elköteleződni. Havonta 1500-2000 ember nézi rendszeresen a videóimat! De csupán 287 nyomta meg a feliratkozás gombot! Ez borzasztó gyenge, és ha legalább ebben támogatóbb lenne a magyar közönség, akkor abból tudnék egy kis pénz keresni, amiből finanszírozhatnám az oldalam, és a munkám. Sajnos nem sikerült eddig, de nem adom fel. 


Amint levizsgáztam - mert jelenleg erre való felkészülés tölti ki minden időmet - újra a kezembe veszem az oldalakat, és belerakom az időmet, amit most nem tudok megtenni. 

Addig is elindítom ezt a pénzgyűjtést és most titeket is kérlek, ha úgy gondoljátok, az oldalam valaha is segítségetekre volt, vagy szórakoztatott titeket bármilyen módon, akkor támogassátok a lehetőségét, hogy kiadassam a könyvemet, és folytathassam a munkámat. A weboldalam egyébként októberben elfog tűnni, ha nem újítom meg.

Köszönöm mindenkinek aki elolvasta ezt a hosszú posztot, és köszönöm előre minden meglévő és leendő támogatómnak a hozzájárulását a könyvem kiadásához és az oldalam fenntartásához! <3


Íme a link, ahol tudtok adományozni erre a célra:

https://www.gofundme.com/manage/my-book-about-moroccan-cuisine-and-culture