Khaliat Nahal - Jemeni méhsejt süti

Hozzávalók

A tésztához:

2 teáskanál élesztő

1/4 csésze meleg tej

1/4 csésze cukor

1 tk. só

3 1/2 csésze liszt

2 ek. cukrozatlan joghurt

1 tojás

6 ek. lágy vaj

körülbelül 1/2 - 2/3 csésze meleg víz

250 g krémsajt (mascarpone pl)

1 evőkanál tej a kenéshez

1-1 ek. szezámmag / fekete mag 

 150 gr Cukorszirup , recept itt:



Elkészítés:

Aktiváld az élesztőt egy 1/4 csésze meleg tejjel. Add hozzá a cukrot, sót, lisztet, joghurtot, tojást, vajat és elegendő mennyiségű vizet, hogy sima, de nem túl ragadós tésztát hozzunk létre. Gyúrjuk kb. 15 percig amíg teljesen sima tésztát kapunk. Hagyd a tésztát körülbelül 1 órán át meleg helyen lefedve.

Vajazz ki egy nagy kerek tepsit. Vágd a tésztát 48 azonos méretű darabra (oszd a tésztát 3 részre, majd minden egyes darabot felezz, amíg megvan a 48).

Végy egy darab tésztát, és lapítsd ki, helyezzünk egy kis krémsajtot rá, csípd be az ujjaddal a tetejét, és nyomkodd össze egy labdává. Figyelj hogy teljesen sima golyót kapj, nehogy szétrepedjenek. 

Helyezd a golyókat a tepsibe, figyelj rá, hogy maradjon köztük hely, mivel duplájukra fognak kelni. Ha túl sok a golyód, akkor tedd másik edénybe. 

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Minden egyes tészta tetejét ecsettel kend meg, és szórj rá szezámmagot és fekete magot. Süsd 20-25 percig, vagy amíg aranybarna lesz a teteje.

Közben a cukrot és a vizet felforraljuk és hagyjuk 5-10 percig főni. Keverjük bele a narancsvirágvizet. Vedd ki a sütőből a kész sütit, és öntsd rá a szirupot. Ha kihűlt, tálalhatod.