Kefta sütőben zöldségágyon

Hozzávalók :

1/2 kg darált marhahús vagy bárány, még jobb ha keverjük

1 közepes hagyma apróra vágva

2 ek paprika

1 ek római kömény

1 tk só

1/4 tk bors

1/8 tk cayenne bors /csípős paprika

1/4 csésze friss petrezselyem apróravágva

1/4 csésze friss koriander zöld apróra vágva

1 tk őrölt fahéj

1 ek apróra vágott friss mentalevél

4-5 db Burgonya (Karikára vágva)

1 fej hagyma (szeletekbe vágva)

1 db Paprika (karikára vágva)

1-2 db paradicsom (karikára vágva)


Elkészítése:

A keftát keverd be, és lefóliázva hagyd 2 órát. A zöldségeket rétegezd egy leolajozott tepsibe. A keftából gyúrj gombócokat, és tedd a tetejére. Fóliázd le, és tedd 180 fokos sütőbe 30 percre. Aztán távolítsd el az alufóliát,és süsd további 20 percig, vagy amíg megpirul kissé minden. A keftát félidőben forgasd át.