Kebda M'chermla - Máj charmoula szószban

Gyakori étel az áldozati ünnepkor, ilyenkor minden család vág egy birkát, vagy kecskét, a nagycsaládosok akár egy egész marhát is. Ilyenkor rengeteg húsétel készül. A máj és egyéb belsőségek kerülnek első körben felhasználásra. Vagy nyárson készítik el a májat (Boulfaf) , vagy pedig serpenyőben ezt.
Két verziója van, az egyik paradicsommal készül a másik anélkül. A paradicsomos verziónál annyi, hogy kevesebb vízzel kell készíteni, és meghámozott lereszelt paradicsom plusz egy teáskanál paradicsomsűrítmény vízben elkeverve.
Ha nincs birkamájad, használj borjút vagy marhát helyette.

Hozzávalók:

500 gramm bárány máj
3 gerezd fokhagyma, reszelve
1/ teáskanál só, 
1/4 teáskanál bors
2 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál pirospaprika
chilipor ízlés szerint
1 csipet sáfrány
2 csésze víz
1 evőkanál citromlé
1/2 csokor koriander apróra vágott
1/2 csokor petrezselyem apróra vágott
Tálaláshoz : sós citrom héja csíkokra vágva 

Elkészítése :

A serpenyőbe tedd az olajat közepes lángra, és mikor forró, tedd rá a májat. Add hozzá a fűszereket, kevergesd öt percig , de ne törd a májat össze. Majd öntsd fel a vízzel. Főzd lefedve 15 percig. Majd keverd hozzá a petrezselymet, koriandert, és citromlevet.
Forrón kell tálalni a tetején sós citromcsíkokkal friss ropogós kenyérrel.
Jó étvágyat!