Kahwa Beldia - Tradicionális Marokkói kávé

Bár Marokkó tagadhatatlanul tea rajongó ország, a kávé (Kahwa) is igen fontos italuk, és a legtöbb otthon fel van szerelve akár három különböző típusú kávéfőzővel is.
A kávét leggyakrabban feketén vagy tejjel isszák, de az igazi házi kávé sok fűszerrel készül, és nagyon jó illata van.
Sok fűszerüzlet árulja a saját házi keverékét aromás fűszerekkel. Előtted rakják össze villámgyorsan a keveréket, és őrlik meg a saját cimkés kávészacskójukba, amit aztán megfőzhetsz magadnak otthon.

Hozzávalók:

1 evőkanál kardamom
1 teáskanál egész szegfűszeg
1 teáskanál fehér bors
1 teáskanál ánizs vagy édesköménymag
1/2 teáskanál gumiarábikum
1 kis szerecsendió mag
1 kis csillag ánizs
2 kis darab fahéjrúd
1/4 kávéskanál őrölt gyömbér

 


Elkészítés:

A fűszereket tedd a darálóba, őröld finomra. Tárold a keveréket fénytől védve egy szorosan lezárt üveg vagy műanyag tartályban. 

  • Ha nescaféval készíted, a tejhez add a negyed kávéskanál fűszerkeveréket, és ízlés szerint a nescafét és cukrot. Szűrd át.
  • Ha kávéfőzőben, akkor töltsd fel kávéval, majd a tetejére tégy egy negyed teáskanál fűszerkeveréket. Főzd le, tejjel és cukorral kínáld.
  • Ha fazékban főződ a kávét, akkor vízben főzd a kávét és ahhoz add a fűszerkeveréket. Főzd pár percig, szűrd át, majd kínáld tejjel és cukorral.