Grillezett garnéla marokkói módon

Ha jön a jó idő, marokkóban is előkerül a grill. Halat és tengeri herkentyűket mindennap frissen beszerezhetsz az utcáról, mozgóárusoktól, ha kint élsz, de Magyarországon is elérhetőek már nagyáruházak halosztályain ezek a csemegék.

A mai recept charmoula szószba forgatott és grillen megsütött garnéla lesz. Akinek nincs kertje, vagy grillezője, az csinálhatja grillserpenyőn, vagy elektromos grillsütőben is.

Hozzávalók:

1 kg Friss nagy garnéla 
=== A Chermoula ===
1 nagy csokor (két marék) friss koriander, apróra vágva
4 gerezd fokhagyma, préselt vagy apróra vágva
2 evőkanál paprika
1 evőkanál római kömény
1 teáskanál só, vagy ízlés szerint
1/2 teáskanál gyömbér
1/2 teáskanál cayenne bors (nem kötelező)
1/4 teáskanál sáfrány szál, morzsolt
3-4 evőkanál olaj
1 kis citrom leve
további citromlé
1-2 evőkanál olívaolaj, szükség szerint

Elkészítés:

Mosd meg a rákokat, és csepegtesd le.
A chermoula hozzávalóit tedd egy tálba, és keverd össze.
A felét öntsd egy tálba, forgasd bele a rákokat, majd fedd le, és tedd egy órára hűtőbe.
A többi szószt tedd serpenyőbe kis olivaolajjal és citromlével, főzd kis lángon, addig amíg sűrű szószt kapsz. Vedd minimálra a gázt, és hagyd ott hogy melegen tartsa tálalásig.
Melegítsd elő a grillt. A rákokat szúrd nyársra, vagy tedd grillkosárba. Néhány perc alatt elkészül. Mindkét oldalát süsd meg.
Ha nincs lehetőséged grillen, akkor grill serpenyő lehet a B terved. Ott is ugyanaz a helyzet, süsd át őket pár perc alatt.
Forrón tálald, mellé vagy rá is öntheted a charmoula szószt. Citromkarika illik hozzá.
Jó étvágyat!