Gluténmentes Harsha

Ennél a receptnél az eredetileg használt búzadarát cseréltem le kukoricadarára és lisztre. Remélem így is elnyeri a tetszéseteket. Én nagyon szeretem, főleg macisajttal megkenve vagy mézzel.  

Hozzávalók:

200 g kukoricadara

100 g kukoricaliszt
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor
2 teáskanál sütőpor
4 evőkanál olívaolaj
160 ml víz
formázáshoz további kukoricaliszt


Elkészítés:

Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd add hozzá az olívaolajat és addig keverd tovább, míg mindent alaposan bevont az olaj. Ezután jöhet a víz, apránként dolgozd bele. Kása szerű állagot kell kapj. Ha elkészült, takard le és hagyd állni 40 percig. 

Miután a tésztád pihent, egy tálba tölts kukoricalisztet, formázz kis golyókat a tésztádból, majd forgasd bele a lisztbe. Nyomkodd le, formázz kis pogácsákat belőle. Másik módszer, hogy nagy felületen kiszórsz kukoricalisztet, azon a tésztát kinyújtod, majd pogácsaszaggatóval 8-10 centis köröket vágsz ki. Óvatosan mozgasd minden esetben át a serpenyőbe. 

Egy tapadásmentes serpenyőben melegíts olajat, majd minden oldaláról süsd ki lassú tűzön a pogácsákat. 5-5 perc kell minden oldalának körülbelül amíg szép aranybarna színe lesz.

 

Melegen tálald mézzel, sajttal vagy bármilyen tetszés szerinti töltelékkel!