Gluténmentes Chamia

Basboussa a Közel-Keleten vagy Kalb ellouz / Chamia Marokkóban. Nálam nagy kedven, gyorsan elkészül és eszméletlen finom édesség. 

Hozzávalók

3 Tojás
100 g  joghurt
120 ml olaj
100 gramm cukor
50 gramm reszelt kókusz
200 gramm kukoricadara
100 gramm kukoricaliszt
1 evőkanál vaníliáscukor
1 evőkanál sütőpor
Néhány szem mandula
A sziruphoz:
100 ml víz
150 ml narancslé
200 gramm cukor

Elkészítés:


Melegítsd elő a sütőt 180 ° C-ra. Egy tálban keverd össze a tojást, a joghurtot és az olajat,miután simára keverted, mehet bele a száraz hozzávaló is. Vajazz ki egy tortaformát és szórj bele némi kukoricalisztet. Nyomkodd bele a tésztát egyenletesen, majd egy késsel vágd fel az egészet kis rombuszokba, vagy kockákba, majd nyomj minden darab tetejébe egy szem mandulát. 
Süsd meg szép aranybarnára, ez kb 30 perc. Ezalatt készítsd el a szirupot. A hozzávalóit tedd egy fazékba és főzd fel, ekkor vedd le alacsony hőre és főzd 10 percig. Amikor megsült a basbousa, hagyd a formában és öntsd le a sziruppal .

Hagyd hogy beigya a nedvességet teljesen, álljon legalább 1-2 órát. Ezután kiemelheted óvatosan a szeletkéket, persze előtte késsel menj át rajta újra.