Gluténmentes Baghareer

Sokan érzékenyek a gluténre, így nem fogyaszthatnak hagyományos Baghareert. Nem kell elkeseredni, vannak alternatívák erre is. 

Csak pár összetevőt kell lecserélni, az arányokat kicsit átvariálni. Remélem elnyeri tetszéseteket ez a receptem is. Tudom nem olyan, mint az igazi, de legalább nem maradtok ki a jóból ti sem :) 

Hozzávalók:


200 g  kukoricaliszt
100 g rizsliszt
1 teáskanál só
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál élesztő

2 evőkanál narancsvirágvíz
4 evőkanál cukor
1 teáskanál ecet (6%-os)
kb 500 ml langyos víz

Elkészítés:

Tedd a kukorica lisztet, rizslisztet, száraz élesztőt, sütőport, sót, cukrot és ecetet egy tálba és keverd össze.
Add hozzá a langyos vizet apránként. (Nem muszáj mind hozzáadni, csak annyit amennyivel szép palacsintatészta szerű állagot érsz el.) Turmixgépben alaposan mixeld 2-3 percen át, majd öntsd át egy tálba és lefedve hagyd 60 percig meleg helyen. 
A sütése ugyanúgy működik, mint a normál Baghareernál, lassú tűzön, olaj nélkül száraz serpenyőben sütjük. Csak az első előtt kenjük át egy olajos papírral és utána nem kell. A kisült Baghareert nem szabad egymásra rakni, mert összeragadnak. Egy tiszta konyharuhára kell őket fektetni amíg kihűlnek. 

Melegen tálald olvasztott vaj és méz keverékkel.