Ghoriba diós

Hozzávalók:

350 g darált dió

200 g cukor

13 g sütőpor

1 evőkanál narancsvirágvíz

csipet só

1 tojás sárgája

1 citrom reszelt héja

1 citrom leve

1 tojás fehérje

porcukor a forgatáshoz


Elkészítés:

Keverd össze a hozzávalókat. A tojásfehérjét külön felverve add hozzá. Pihentesd 5 percet, majd olajozd be a kezed, és formázz dióméretű golyókat. (Narancsvirágvízbe is márthatod  a kezed a formázáshoz! ) 

Amint egy golyó kész, forgasd bele porcukorba, és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe.

Enyhén nyomd le a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd csak felülről 10 percig majd alul 5 percig.

Aztám vedd ki, hagyd kihűlni. Ezen a ponton a ghoriba még puha lesz, de ne aggódj emiatt, ahogy megszárad, megszilárdul. Ha addig sütnéd amíg megszilárdul, kivéve olyan lesz mint egy kő. 

Én nem vagyok diórajongó, semmi diós sütit nem szeretek, de erre rendesen rájártam :P