Fokhagymakrémleves ahogy én szeretem

Hozzávalók:

5-6gerezd fokhagyma

1 ek. olívaolaj

1 evőkanál vaj

1l alaplé (leveskockából is jó)

2 dl főzőtejszín

fehér bors, só

1 fej vöröshagyma

2 ek liszt

Elkészítés:

A fokhagymát és a hagymát lereszeljük, és a vaj -olívaolaj keveréken megfonnyasztjuk. Sózzuk , borsozzuk.

A lisztet rászórjuk - nem szabad pirítani -, s majd az alaplével felöntjük, folyamatos kavargatás mellett.

30-35 percig főzzük, majd botmixerrel az egészet pürésítjük.
Végül hozzáöntjük a főzőtejszínt, összekavarjuk, s még lassú tűzön körülbelül 5-6 percig forraljuk, főzzük.

Tálaláskor reszelt sajttal, pirított zsemlekockával kínáljuk.