Fırın Sütlaç - Sült török tejberizs

Hozzávalók 

1 liter teljes tej

100 g nyers rizs

200 g cukor

2 evőkanál kukoricakeményítő

1 csomag vaníliáscukor


Elkészítés:

Mosd át a rizst, és tedd egy nagy fazékba, önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Forrald fel és vedd takarékra. Hagyd lassan főni a rizst, amíg az összes víz felszívódik.

Add hozzá a tejet, cukrot és vaníliát. Közepes lángon lassan forrald fel a rizst, és folyamatosan kevergesd. Kapcsold vissza a hőt alacsonyra, és még 20 -25 percig gyakran kevergetve főzd.

Tedd a kukoricakeményítőt egy tálba, és vegyél el egy kis tejet a rizstől, és keverd simára a kukoricakeményítővel. Mindig önts kis tejet a keményítős keverékhez, majd öntsd rá a rizsre az egészet. Vedd fel a hőt és főzd a pudingot kb. 5-10 percig.

Amikor a puding sűrűsödik, továbbra is keverd. Öntsd szét kis hőálló edényekbe. Tedd őket egy tepsibe és önts alá forró vizet. 180 fokon süsd amíg a tetejük szépen bebarnul. Hűtsd le , majd tedd hűtőbe 3-4 órára tálalás előtt.