Fekkosa - Chefchaouen stílusú marokkói kenyér.

Ez Chefchaoueni verzió,a helyi nevén fekkosa mert íze és illata a fekkasra hasonlít, a szezám és ánizs miatt. A kenyér enyhén édes nagyon finom olívaolajba vagy argánolajba mártva, de lekvárral vagy vajjal is éppoly gyakran eszik. Ha tajine mellé szeretnél kenyeret, ez nem igazán jó erre, ez tényleg egy reggelire vagy uzsonnára való kenyér.

Hozzávalók:

4 csésze fehér liszt
2 evőkanál cukor
2 teáskanál só
1 teáskanál szezámmag
1 teáskanál ánizs mag
1 evőkanál élesztő
2 evőkanál növényi olaj
1 tojás, enyhén felverve
1/2 csésze meleg tej
1/2 csésze meleg víz
1 evőkanál narancsvirág víz 
-----------------------------
további liszt a gyúráshoz

Elkészítése

Készíts előkét tepsit megolajozva, és meghintve búzadarával.
Egy tálba keverd össze a lisztet, cukrot, sót, szezámmagot és ánizs magot, majd öntsd bele az élesztőt.
Add hozzá a tojást, olajat, tejet és a vizet (narancsvirágvizet is, ha használsz).
Tedd ki a tésztát lisztezett felületre, mikor már összeállt, és gyúrd 10-15 percig.
Oszd négy részre a tésztát. Formázd őket szép kis labdákra.
Helyezd a tésztát az előkészített sütőlapokra, fedd le egy konyharuhával, és hagyd 10 percig állni.
Miután a tészta pihent, használd a tenyered, hogy lelapítsd a tésztát. Fedjük ismét, és hagyd kelni körülbelül egy órán át.
Melegítsd elő a sütőt 220 ° C-ra
Szurd meg néhány helyen villával a kenyereket. Majd tedd a sütőbe, körülbelül 20 percre. Ha kell forgasd meg őket, hogy egyformán süljön minden oldala.
Ha szép barnák a kenyerek, elkészültek. Vedd ki őket egy kosárba amit törölközővel kibéleltél. Majd takard be őket, ettől szépen megpuhulnak.
Langyosan tálalható is.
Jó étvágyat