Édesburgonya krémleves

Hozzávalók:

2 fej hagyma

só bors

1 ek. méz

2 gerezd fokhagyma reszelve

1 kisujjnyi gyömbér darab reszelve

1 kg édesburgonya

1 liter víz

2 dl főzőtejszín

csipet szerecsendió


Elkészítés:

Egy evőkanál olajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát. Kis lángon dolgozz. Sózd meg és borsozd. Tíz perc múlva egy evőkanál mézet tegyél rá, és karamellizáld kissé. Erre tedd rá a reszelt fokhagymát és gyömbért. Kevergesd 1-2 percig, majd mehet rá az előzőleg kockára felvágott édesburgonya. Forgasd össze kicsit a keverékkel, majd húzd fel vízzel. Vedd fel a lángot, amíg felforr, majd vedd vissza ismét, és főzd puhára a burgonyát.

Turmixold le botmixerrel alaposan, majd adj hozzá tejszínt, és reszelj bele szerecsendiót, majd még egyszer tedd vissza a tűzre forrásig.

Tálald tökmaggal vagy krutonnal