Créme Caramel

Hozzávalók:

1 liter tej

6 tojás

3 tojássárga

20 dkg cukor

1 rúd vanília

A karamellhez:

15 dkg cukor

4 evőkanál víz

Elkészítés:

    A karamellhez a cukrot keverd el a vízzel, és szép lassan karamellizáld. Kis szufléformákba vagy egyenes falú csészékbe öntsd. Gyorsan dolgozz, hogy ne dermedjen meg.

    A tejet a cukorral és a félbevágott vaníliarúddal felforraljuk. Az egész tojásokat a sárgákkal habverővel kicsit elkeverjük, folyamatos keverés mellett a tejet hozzáöntjük, lehúzzuk a tűzről, és pár percig hagyjuk hűlni.

    A kihűlt karamellre öntjük, a formákat magasabb falú tepsibe állítjuk, a formák feléig felöntjük vízzel. Letakarjuk alufóliával duplán, és 150 fokos sütőben 40-50 percig gőzöljük.

    Hagyjuk kihűlni, majd 2-3 órát hűtőben pihentetjük. Tálaláskor forró vízbe állítjuk a formákat 1 percre, majd a formákból tányérra borítjuk.