Bulgur piláf csirkével

A bulgur, azaz törökrizs egyre népszerűbb kis hazánkban is. Már szinte bárhol beszerezhető. A piláf a törökök rizseshúsa. Ha valamiért mégsem tudtál beszerezni bulgurt, helyettesítsd be jázminrizzsel. 

Hozzávalók:

200 g bulgur

1 db csirkemell csíkokra vágva

1 közepes fej vöröshagyma

1 paprika

1 db paradicsom (négyfelé vágva)

1 marék zöldborsó

1 ek. paradicsom püré

1 csokor petrezselyem 

2 evőkanál olívaolaj

só, bors

Elkészítés:

A hagymát vágd apróra, a paprikát vágd kis kockákra, majd olíva olajon dinszteld meg. Először a hagymát, majd néhány perc után a paprikát is tedd hozzá. Tedd rá a csirkemell csíkokat is, kifehéredésig kevergesd. Ezután add hozzá a paradicsomot és a pürét, sózd, borsozd és tedd rá az apróra vágott petrezselymet és keverd össze.

A bulgurt most meg, majd csepegtesd le. Tedd az edénybe és öntsd fel másfélszeres mennyiségű vízzel. Tehát 1 pohár bulgurhoz, másfél pohár vizet önts. Lassú tűzön, időnként megkeverve várd meg, míg felszívja az összes vizet. Ez kb. 15 perc. Miután megfőtt, pihentesd további 15 percig és már tálalhatod is.