Bakkoula - Marokkói spenót

Ma egy hidegen vagy melegen is fogyasztható spenót salátát hoztam nektek. Ha unjátok a magyaros spenótot, ideje kipróbálni valami újat.

Hozzávalók:

500 g spenót, friss 
1 csokor petrezselyem, 1 csokor koriander
4 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
Néhány olajbogyó (lila vagy zöld)
1/2 sós citrom befőtt héja
olívaolaj
1 tk Paprika
1 tk római kömény
fél teáskanál bors
fél teáskanál só

Elkészítés:

Mosd meg a spenótot, tedd a párolóba, és párold körülbelül 20 percig. Vágd apróra.
Egy serpenyőbe tegyél olívaolajat, a zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet és a koriandert és süsd össze.
Add hozzá a spenótot, a paprikát, köményt, és a sót.
Lassú tűzön párold 10 percig, alkalmanként megkeverve.
Add hozzá a citromlevet, tedd kis kis lapos tányérra, díszítsd citrom szeletekkel, és olajbogyóval.