Bagharir , a marokkói ezerlyukú palacsinta

Booking.com

Hozzávalók:

200 gr búzadara

100 gr liszt
1 teáskanál cukor
1 /3 kávéskanál só
1 zacskó sütőpor
10 g élesztő
1 zacskó vaníliás cukor vagy 1 evőkanál narancsvirágvíz (opcionális)
1 csipet sáfrány vagy ételszínező ha szép színt akarsz (opcionális)
kb. 500 -600 ml meleg víz (függ a gríz víz felvevő képességétől)
Tálaláshoz : 
Olvasztott vaj és méz
Elkészítés:

Az összes hozzávalót beletesszük egy mixerbe, minimum 5 percig hagyjuk max fokozaton. Ez az első fontos lépés az ezer lyukhoz. Aztán minimum 1 órára letakarva pihentetjük, és hagyjuk az élesztőt dolgozni. (Nagyon fontos kivárni az időt, különben nem lesz jó a baghareer) 
Nem túl forró palacsintasütővel dolgozunk, lassú tűzön. Olaj nélkül! (Az elsőhöz vékonyan kikenheted, de utáne nem kell bele egyáltalán) Ha lehet új serpenyőt használj, ami nem karcos, sérült. 
Látjuk a bagharir tetején ahogy a kis buborékok előtünnek. Láthatóan elkészült amikor nincs több nedvesség a tetején. Csak egy oldalát sütjük. Előkészített tiszta konyharuhára kitesszük az elkészült palacsintákat.
Marokkóban többet is készítenek egyszerre, és bezacskózva hűzőben eláll napokig. Tálalás előtt vastag falú serpenyőben lassú tűzön újramelegítik. Reggelire vagy a délutáni teázáshoz szokták fogyasztani. Mézzel és olvasztott vajjal tálaljuk.
Jó étvágyat