Altaba - Virágfánkocska

Ez egy nagyon különleges kis édesség. Anyósom konyhafiókjában láttam egy fura kis eszközt, amiről gőzöm nem volt mire is való. Aztán persze,hogy megkérdeztem. Nos láthatod a képen,mire való és hogyan készül ez az érdekesség. Tudom, nyilván senkinek sincs otthon ilyen eszköz, de azért bemutatom nektek, mint különlegességet.

Hozzávalók:

1 tojás
1 csésze meleg víz
6 evőkanál liszt
7 gr élesztő 
1 teáskanál cukor

Elkészítés:

Az olajat tedd fel egy serpenyőbe melegedni. Keverd össze a hozzávalókat. Tedd az olajba a sütőformát, és tartsd ott pár percet. Majd mártsd a tésztába és vissza az olajba. Amint megkötött, lehúzhatod egy fakanál segítségével óvatosan a sütővasról. Házi készítésű méz receptje. 

Mézbe mártás után őrölt mandulával szórd meg.
Bsaha w raha